Skriv ut
Elevuppgift
Vår meny på eget vis

Du kommer lära dig:

  • Att sammarbeta
  • Olika hantverkstekniker
  • Om olika material
  • Hur man skall tänka för att slöjdföremålen skall se naturtrogna ut
  • Hur man bloggar
  • Presentationsteknik

Du kommer bedömas i:

  • Hur väl du har formgett och framställt ditt föremål.
  • Hur goda dina kunskaper är inför- och i användandet av verktyg i ditt slöjdarbete.
  • Hur väl du kan, utifrån syftet med slöjdarbetet, välja tillvägagångssätt och motivera dina val
  • Hur väl du kan utveckla idéer utifrån inspirationskällor
  • Hur väl du prövar och omprövar dig fram till ett tillfredsställande resultat.
  • Hur väl du bidrar till att arbetsprocessen går framåt.
  • Hur väl du kan resonera om arbetsprocessen, resultatet, kvaliteten, uttrycket och miljön. 

Uppgift:

Er uppgift blir att i grupp om tre elever planera, formge och framställa en tre rätters (förrätt, huvudrätt och efterrätt) meny
med tydligt tema (Grekiskt, vegetariskt…) NI kommer att få välja vilka tekniker samt material ni vill arbeta med.
Vi ser gärna att ni varierar er. Ni skall dokumentera er arbetsprocess i en blogg, båder text och bilder.

Detta vill vi ha in:

  • Planera era måltider genom att visa era idéer med skisser och collage
  • Se till att ni väljer trovärdiga material och tekniker
  • Tillverka era rätter så naturtroget som möjligt
  • Dokumentera ert arbete i bloggen med text och bild
  • Ett bra sammarbete!