Återgå till listan

Hälsning HT 2020 den 17 augusti 2020

Hej alla slöjdlärare!

Hoppas att alla har haft en bra sommar!
Vi kör ju igång med en ny termin och allt vad det innebär.
Vad har vi på terminsplanera.se haft för oss under sommaren då? Vilka är vi?
Jag tänkte kort presentera oss för er som inte riktigt känner till vår verksamhet ännu.

Ja vi, som på bilden är Pelle Bohm (i skägg med hår), Karolin Wagner (med hår men utan skägg) och Marcus Johnsson (med skägg men utan hår) startade terminsplanera.se för några år sedan. Vi erbjuder slöjdläraren ett medlemskap till vår portal terminsplanera.se. och vår företagsidé är att samla allt slöjdstöd på ett ställe!

När du tecknat medlemskap får du tillgång till över 200 arbetsuppgifter/arbetsområden i Trä & metall, textil och samverkan. Uppgifterna är väl strukturerade och beprövade i lektionssituationer av oss Pelle och Karolin, som båda är utbildade slöjdlärare med tillsammans över 40 års erfarenhet i slöjdsalen. Givetvis är uppgifterna kopplade till slöjdens förmågor och det centrala innehållet.

Uppgifterna i uppgiftsbanken är sedan kopplade till nästa plattform vilken är Terminsplaneringen. Där skapar du dina elevgrupper, planerar terminens innehåll för varje grupp och där kan du även bedöma eleverna och föra lektionskommentarer som kan ligga till grund för utvecklingssamtalen. Du kan även lägga in dina egna skapade uppgifter i uppgiftsbanken (som bara du kan se om du nu inte väljer att göra dem offentliga). Dina uppgifter är givetvis också bedömningsbara och kopplade till allt som alla andra uppgifter är.

Vidare till nästa tjänst som heter Övrigt stöd. Här finner du mängder av matnyttiga dokument, länkar, filmer, tips och idéer och mycket mer som kan förgylla din slöjdundervisning.

Sist men inte minst är vår senaste tjänst som är en elevkommunikationsplattform - Grupprummet. Här kommunicerar du och eleverna som t.ex. utvärderar, lägger in foton och bygger sitt eget ”rum” så att man sedan historiskt kan se vad eleven har hunnit med i slöjden genom åren. Detta Grupprum, där du även smidigt kan bedöma elevernas inskickade arbeten, är givetvis kopplat till bedömningsmatriserna i Terminsplaneringen. Denna tjänst beräknas släppas till våra medlemmar under början av hösten 2020.

Det är alltså fyra tunga tjänster som du får tillgång till och portalen växer hela tiden.
Uppgiftsbanken, Terminsplaneringen, Övrigt stöd samt Grupprummet.

Här samlar du alltså allt du behöver till din slöjdundervisning och fullständigt GDPR-säkrat.
Följ länken och titta på några uppgiftsexempel och läs om hur du blir medlem.

Välkommen att pröva något nytt!
Pelle, Karolin och Marcus