Återgå till listan

Sommarhälsning den 1 juni 2021

Hej slöjdlärare!

Nu var det ett tag sedan ni hörde av oss...men....Jag (Pelle) har arbetat som slöjdlärare i 32 år nu och nog aldrig upplevt ett märkligare läsår. Jag tänker på distansundervisningen som varit svår men samtidigt lärorik med digitala möten och arbetsuppgifter. Konstigt har det varit att prata med slöjdgrupper via en datorskärm. Undervisning mot elever som inte vill visa sig, ibland helt tysta och ibland fulla med bus!

Våra 7:or och 8:or broderade ett eget motiv på en mindre plywoodbit i hemmet. De hämtade ett kit på skolan och när de sedan var välkomna tillbaka till skolan
så blev broderiet till en extrauppgift som kunde jobbas på när man väntade på hjälp eller när man var klar. En bra extrauppgift jag nog kommer att utveckla inför nästa år
även om vi inte har distansundervisning längre.

All omställning detta läsår gav mig en hel del jobb som jag inte var förberedd på och därav svårigheten att lägga in nya idéer och annat material i vår digitala portal. Nu har vi dock flera nya idéer som nästan är klara och som kommer in i banken i sommar. Vi kommer bl.a. att lägga in Sjömanssäcken (tx), ram med 4 sammansättningar (Tr), fåglar på pinne (Tr+tx), plattjärnsfigur (Tr) och Glada dockan (tx).

Annat roligt var att Karolin Wagner, nu i slutet på maj, fick stoltsera på framsidan i senaste numret av Ämnesläraren. Hon porträtterades under rubriken Lektionstipset vilket var riktigt roligt. 

Jag hoppas att ni har kunnat/vågat/hunnit nyttja portalens olika tjänster och personligen har jag väldigt mycket nytta av alla lektionsanteckningar jag gjort i Terminsplanera under terminen när jag nu ska sätta mina betyg. Jag kan på ett tryggt sätt förbereda betygen genom egna bedömningar innan jag för över dem i skolans gemensamma stora portal. Ja, Jag vet att jag är jävig..... men jag är ärlig när jag säger att portalen underlättar mitt arbete väldigt väldigt mycket. Nu ännu mer när jag börjat använda Grupprummet.
Pröva själva med en liten försöksgrupp nästa termin.

Ha nu ett riktigt , riktigt skönt sommarlov. Kanske är det mitt mest välbehövliga jag någonsin haft.
Vi ses till hösten!

Hälsningar Pelle Bohm och vi på Terminsplanera