Återgå till listan

Höstens arbete i år 8 och 9, v.36 den 8 september 2021

Under hösten tänkte jag och Karolin låta er få följa två årskurser och deras arbeten. Tanken är att lägga in något nytt varje vecka där ni kan se progressionen.
Vi arbetar på 2 olika skolor så det är lite logistik som ska synkas men vi ska göra vårt bästa för att det ska fungera. Häng me´!

 

v.36 “Ram med innehåll” - Pelle och Marie på Ängdalaskolor år 9

Denna helt nya obeprövade uppgift gav vi år 9. Kortfattat är att de skulle tillverka en ram (se film) med 4 olika sammansättningar och därefter fylla den med något textilt. Eleven skulle också låta idén på något sätt även uttryckas i träramen. Vi har 56 elever som är igång så det ska bli spännande att se vart detta tar vägen. Efter våra två första lektioner såg några planeringar och aktiviteter ut så här. 

Tre planeringar på G - Ett fönster,
ett modetema samt en ballongfärd.
En grupp började med att
tillverka sina ramar.

 

v.36 “Att smycka sig” - Karolin på Petersvenskolan år 8

Förra veckan presenterade vi “Att smycka sig” för eleverna i åk 8, som kommer att bli deras slöjduppgift den här terminen. Uppgiften går ut på att eleverna skall formge och framställa en smyckeskollektion på tre smycken. Kollektionen skall utgå ifrån ett tema med en tydlig röd tråd. Ett av smyckena måste vara 3D-printat så eleverna skall lära sig att 3D-modellera. 

Dagens lektion gick ut på att visa sin inspiration i ett kollage med hjälp av minst sex bilder och hann man så började man att skissa på sina smycken.