Återgå till listan

Höstens arbete i år 8 och 9, v.37 den 15 september 2021

Under hösten tänkte jag (Pelle), Marie och Karolin låta er få följa två årskurser och deras arbeten. Tanken är att lägga in något nytt varje vecka där ni kan se progressionen. Vi arbetar på 2 olika skolor så det är lite logistik som ska synkas men vi ska göra vårt bästa för att det ska fungera. Häng me´!

Missade du förra veckans inlägg så finns det här.

 

v.37 “Ram med innehåll” - Pelle och Marie på Ängdalaskolor år 9

Trä & metall - Denna vecka fortsatte eleverna med sina ramar. Först tänkte jag att det kanske var en för liten utmaning och att alla skulle klara uppgiften både kvickt och utan större svårigheter. Dock såg man att det faktiskt var rätt så utmanande att både utföra bladskarven men framför allt den kluriga slitsen med tapp. Nu visade det sig vem som vann på att gå lugnt fram och sakta avverka material så att passformen blev optimal. Många hade dessutom svårt med att förstå sig på detta med bredd och tjocklek så att man arbetade på rätt "sida". 

Textilt - Eleverna har nu arbetat 3 veckor med arbetet och det uttrycken börjar ta form.  På bilderna virkas det både blommor och figurer till ramarna och tovade figurer. Liv filtar en paprika eller var det ett äpple 🤔 hon kommer att nålfilta lite till för att bli riktigt nöjd med formen på äpplet. Trulsa nålfiltar en spindel till sitt nät som hon planerar sätta i ramen samtidigt som hon inspireras av en bild på ipaden som hon tecknar av. Multitasking i slöjden när den är som bäst 😃🤗😍

 

v.37 “Att smycka sig” - Karolin på Petersvenskolan år 8

Arbetet fortsätter och många är kvar i idéutvecklingsstadiet, de testar material och tekniker för att hitta rätt. 
Eleverna prövar och omprövar olika tekniker och material för att hitta det rätta uttrycket till sin smyckeskollektion. En elev testar sig fram vilken teknik hen skall använda sig av när hen tillverkar sitt läderarmband. En elev som har temat kompiskärlek har börjat fundera på hur hen skall få armbanden att med en magnet kunna sitta ihop. Det är klurigt men hen kommer att lösa det. På den högra bilden är eleven som var så stolt att hen hade kommit så långt med handen i gips att hen skrev det på sin skiss….