Återgå till listan

Höstens arbete i år 8 och 9, v.38 den 22 september 2021

Under hösten tänkte jag (Pelle), Marie och Karolin låta er få följa två årskurser och deras arbeten. Tanken är att lägga in något nytt varje vecka där ni kan se progressionen. Vi arbetar på 2 olika skolor så det är lite logistik som ska synkas men vi ska göra vårt bästa för att det ska fungera. Häng me´!

Våra tidigare inlägg i denna serie hittar du här: vecka 36 & vecka 37

 

v.38 “Ram med innehåll” - Pelle och Marie på Ängdalaskolor år 9

Trä & metall - Ramarna börjar ta form och ett par av sammansättningarna är knivigare än andra om man vill ha dem riktigt tighta!
Textilt - I textilslöjden fortsätter eleverna att göra sina mjuka arbeten i olika tekniker utifrån deras idéskisser. Här med filtat träd på skumgummi och blivande planeter och ett broderat spindelnät med fladdermus. Eleverna är mycket kreativa på lektionerna och utvecklar sina idéer med att pröva och ompröva tills de hittar den form och uttryck som de söker efter.

 

v.38 “Att smycka sig” - Karolin på Petersvenskolan år 8

Till vänster har vi en elev som prövar och omprövar tekniker och material för att hitta rätt utseende på sitt halssmycke. Eleven har inspirerats av reptiler. 
Vi låter eleverna göra kollage där de visar sin inspiration i bilder. Detta kollage finns med under hela arbetsprocessen för att eleven lätt kan visa och förklara hur hen menar. Detta är också en hjälp till när eleverna skall resonera kring estetiska och kulturella uttryck. Bild nr 3 - Elev som inspirerats av ett dataspel och har nu påbörjat framställningen av sitt halssmycke i aluminium. Längst till höger kan ni se resultatet av förra veckans prövande. Det blev ett armband och en nyckelring.