Återgå till listan

Höstens arbete i år 8 och 9, v.39-40 den 6 oktober 2021

Under hösten tänkte jag (Pelle), Marie och Karolin låta er få följa två årskurser och deras arbeten. Tanken är att lägga in något nytt varje vecka där ni kan se progressionen. Vi arbetar på 2 olika skolor så det är lite logistik som ska synkas men vi ska göra vårt bästa för att det ska fungera. Häng me´!

Våra tidigare inlägg i denna serie hittar du här: vecka 36vecka 37 & vecka 38

 

v.39-40 “Ram med innehåll” - Pelle och Marie på Ängdalaskolor år 9

Trä & metall - Vi är nu inne på tredje veckan med grupp nr 2 och snart har alla börjat arbeta med ramarna. Många sågar lite för nära linjerna och har fått extra bitar för att göra om när passformen inte blev så bra. Tråkigt att göra om men när alternativet är en icke fungerande ram så är valet lätt. Kanske blir eleven noggrannare med den erfarenheten?
Textilt - Alla elever är i gång med detaljarbetet och det virkas och tovas mycket och på sina håll har någon börjar att brodera. Grundarbetet är kanske inte lika facinerande som kommande detaljarbete om några veckor. Det blir spännande att få se hur helheten snart växer fram. Dock ska våra 9:or ut på PRAO v. 41 och 42 så det kan bli ett litet hopp i våra rapporter från Ängdala skola då. Vi får se? 

 

v.39-40 “Att smycka sig” - Karolin på Petersvenskolan år 8

Den här veckan var det två elever som fokuserade på att dra tråd för att sedan tvinna tråden så de kan smycka sina läder armband. Skall bli spännande att följa deras arbetsprocess.
Två armband blev också klara, ett stilrent läderarmband och ett i tekniken makramé.