Vår meny på eget vis

Upplagd av Karolin Wagner

  Skriv ut

Elevuppgift: Vår meny på eget vis

Du kommer lära dig:

  • Att sammarbeta
  • Olika hantverkstekniker
  • Om olika materail
  • Hur man skall tänka för att slöjdföremålen skall se naturtrogna ut
  • Hur man bloggar
  • Presentationsteknik

Du kommer bedömas i:

  • Hur väl du har formgett och framställt ditt föremål.
  • Hur goda dina kunskaper är inför- och i användandet av verktyg, redskap och maskiner i ditt slöjdarbete.
  • Hur väl du kan välja och motivera dina olika val genom arbetsprocessen.
    Ta hänsyn till kvalitet och miljöaspekter.
  • Hur väl du kan bidra till att utveckla idéer.
  • Hur väl och engagerat du prövar dig fram till ett tillfredsställande resultat.
  • Hur väl du bidrar till att föreslå handlingsalternativ så att arbetet går framåt.
  • Hur utvecklande omdömen du kan ge om arbetsprocessen.
  • Hur väl du kan tolka ett slöjdföremåls uttryck och resonera kring detta.

Uppgift:
Er uppgift blir att i grupp om tre elever planera, formge och framställa en tre rätters (förrätt, huvudrätt och efterrätt) meny
med tydligt tema (Grekiskt, vegetariskt…) NI kommer att få välja vilka tekniker samt material ni vill arbeta med.
Vi ser gärna att ni varierar er. Ni skall dokumentera er arbetsprocess i en blogg, båder text och bilder.

Detta vill vi ha in:

  • Planera era måltider genom att visa era idéer med skisser och collage
  • Se till att ni väljer trovärdiga material och tekniker
  • Tillverka era rätter så naturtroget som möjligt
  • Dokumentera ert arbete i bloggen med text och bild
  • Ett bra sammarbete!